Vill du ha en jacka med kvalité, testa BARBOUR

barbour jacka blå naturbildVissa klädesplagg känns tidlösa som t.ex. den engelska tweedkavajen. Från England kommer även en annan klassiker som heter Barbour. Quality never goes out of style – är ett uttryck som man definitivt kan använda på denna klassiska Barbourjacka. Elegant, tidlöst och brittiskt som engelsmännen gärna påpekar. Historien började i England redan 1894 på ett torg i centrala South Shields när grundaren John Barbour öppnade flaggskeppet J Barbour & Sons Ltd. Historien berättar att han fick inspiration från de vindtäta kläder gjorde av segelduk samt doppade i olja som bars av fiskarna i trakten. De slitstarka kläderna handtillverkades och man bytte ut oljan mot vax. Även i dag tillverkas Barbourjackorna för hand av egyptisk bomull som är jackornas råmaterial. Sy processen är väldigt speciell med över femtontusen stygn och knappar av solid mässing Insidan pryds av Barbours klassiska rutmönster och det finns massor av fickor med plats för det mesta.

 Vill Du ha en snygg “räddare i nöden” när det blir busväder ger jag rådet att gå in på någon av Naturkompaniets butiker och köpa en barbourjacka.

Hemsidan hittar du på www.naturkompaniet .se

 PS: De har numera även snygga jeans, skjortor och accessoarer i samma varumärke.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *