Kassaregister

KASSAREGISTER

Nu var goda råd dyra. Nyss hemkommen från mässan STARTA EGET i Älvsjö var jag snabbt i startgroparna för att dra igång. Entreprenör som man är ut i fingerspetsarna ville man ju hoppa direkt från trampolinen och starta sin verksamhet helst samma dag. Efter att affärsplanen var presenterad för banken och lånen beviljade så skulle “spaden i jorden”. Affärsidén var en butik med E-handel inom presentreklam. Varorna fanns redan på plats i en närliggande lagerlokal.Kontakterna fanns på plats samt en gammal kompis som partner.

När allt var så gott som klart infann sig därefter den viktiga frågan. Hur skall kunden betala, betallösning och kassasystem. Inte helt oviktigt, eller hur?

kassaregister

Regelverket hos skattemyndigheten var lite “tungrott” och svårläst. Läs själva genom att klicka på www.skatteverket.se/foretagorganisationer/foretagare/kassaregister.4.121b82f011a74172e5880005263.html.

Som nystartad företaget tycker jag detta var komplicerat men huvudregeln är:

  • Om ett företag säljer varor och tjänster mot kontant betalning, betalning med kontokort eller presentkort är man enligt lag skyldig att införskaffa ett certifierat kassaregister.

HUR HITTADE JAG JUST MITT KASSAREGISTER

“Slumpens skördar” finns det ju ett gammalt ordspråk som heter. Här slog det in på pricken. En god vän som jag träffade nere på Stureplan i Stockholm rekommenderade mig ett företag som han hade mycket goda egna erfarenheter. De hette www.sitoo.se och hade en intressant slogan “HANDEL HAR ALDRIG VARIT ENKLARE”– Då pratar man hela kedjan samt E-handel. Regler och rubbet med andra ord.

Det föll jag för direkt då min vän Kalle som handlade med kaffe från hela världen(Vi kallade honom Kaffe-Kalle) testat dem med gott resultat och rekommenderade dem skarpt. Jag fick till och med ett namn av honom.

Just enkelheten var det som slog mig samt hela deras upplägg. Att spara tid, pengar och kontroll var andra ledord jag gillade hos Sitoo. Designen på webbshopen var viktig för mig.

Pang, bom inga problem och fort gick det! Dessutom en testperiod utan kostnad.

Hur gick det sen? Jo strålande, men det tänker jag berätta en annan gång. Kassaregistret har jag fortfarande kvar men har uppgraderat det en aning för större volymer och lite ny design. Allt via Sitoo på Sveavägen mitt i Stockholms City. Besök gärna www.sitoo.se

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *