Boka biljetter online

System för att boka biljetter online underlättar bokningen för såväl företaget som kunden. Kunden sparar pengar och mycket tid genom att inte behöva ta sig till ett kontor, eller boka per telefon, och företaget som säljer tjänsten kan spara in mycket personalkostnader. Proceduren på internet går vanligtvis mycket snabbt och du slipper stå i kö överhuvudtaget.

ticket-office-1232607

Bokning av biljetter innebär också ett lätt sätt att få tillgång till en mail-adress, eller telefonnummer, så att kunden kan nås om det skulle bli förseningar eller ändringar. I företagets intresse finns också möjligheten att skicka ut reklam till mail-adresserna, med erbjudanden och information, vilket givetvis likväl kan vara i kundens intresse.

Förutom dess fördelar finns det flera funktioner som underlättar bokning och köp av biljetter online:

  • Överblick över erbjudanden med lägre priser, samt överblick över olika prisnivåer och över flera dagar gör det lättare för kunder att välja en resa till ett bättre pris. Detta lockar givetvis till sig kunder.
  • Möjlighet att reservera platser – För bokningar på internet finns möjlighet att få en överblick över lediga platser i bussen, och välja de platser som kunden själv vill ha.
  • Betalning med flera olika betalningssystem – Direktbank eller kreditkort finns vanligen att välja mellan, men ibland går det också att betala via faktura eller PayPal. Kontanter är däremot svårt att betala med online, vilket är en nackdel med biljettbokning på internet.

Att boka biljetter online innebär alltså ett besparande av tid och pengar för båda parter, både för de som erbjuder bokning och försäljning av biljetter, liksom för de som köper biljetter. En nackdel är att kunden liksom företaget är beroende av internet, och när en hemsida inte fungerar, eller kunden befinner sig utan dator med internet och mobilen, från vilken du givetvis också kan köpa biljetter, är utan täckning, internet eller batteri, då går det inte att boka. Ett säkert och stabilt bokningssystem är därmed viktigt för företaget som erbjuder tjänsten.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *