Rekrytering av bandmedlemmar

Att sätta upp en annons på en plats där det finns replokaler är ett bra sätt att hitta folk till ditt band. Du kan också sätta upp den på anslagstavlor på skolor eller institutioner. Musikbutiker brukar också ha en vägg fylld med annonser för band som söker till exempel en basist, trummis och sångare. Det går också att lägga ut en förfrågan på Facebook. Det finns även rekryteringsvertyg att använda ex vis www.recruto.se Då kan musiker själva svara, eller kompisar till dessa föreslå dem, och du kan snabbt få många tips om lämpliga personer.

band

Är det viktigt att musikern är duktig eller passar in i bandet kan du ha en audition. En audition kan vara att musikern spelar en låt, eller läser efter ackord eller noter. Bättre brukar dock vara att låta personen vara med på en repetition och spela och testa. En idé är att ge noter, ackord eller inspelning till personen innan för vissa låtar, men att också låta personen få ackord eller noter på plats. På så sätt kan man få en ännu bättre bild över vad personen kan, och hur personen är. En bandmedlem blir ofta mer än bara en spelkamrat, och det är viktigt att kunna komma överens på ett socialt plan, likväl som musikaliskt.

Om en musiker har varit med i ett band som har spelat en del bör det gå att hitta videor på Facebook eller Youtube, och det är givetvis ett bra sätt att höra personen. Kanske har musikerns tidigare band också spelat in en demo eller en skiva. Det är dock bra att veta att när man spelar in en skiva går det att mixtra väldigt mycket med resultatet och skivan kanske inte avspeglar hur musikern spelar i verkligheten. Därför är återigen en inbjudan till en repetition en bra idé. Det som kan vara jobbigt i det fallet är att säga nej till den som man väljer bort. Det är alltid viktigt att vara trevlig mot aspirerande musiker och gärna bjuda på någonting till de som kommer.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *